משרדים להשכרה תל אביב, חללי עבודה,חדרי ישיבות | פארק עתידים תל אביב

שביעות רצון בעבודה

מקום עבודה שנעים לעובדים בו הוא לא רק כזה שמציע להם שולחנות עבודה נוחים, מחשבים חדישים ומכונות קפה, אלא גם כזה המקפיד לטפח סביבת עבודה שבה העובדים מרגישים מעורבים, מוערכים ומרוצים. שביעות רצון בעבודה היא לא סתם סיסמה, היא המפתח לפרודוקטיביות, לשימור העובד וליצירת תרבות ארגונית חיובית. כמעסיקים, הבנה ותעדוף הגורמים התורמים לשביעות רצון בעבודה יכולה להוביל לצוות בעל מוטיבציה וכזה המחויב יותר למקום עצמו. תוהים איך עושים את זה נכון ומה זה בכלל אומר שביעות רצון בעבודה? נענה על כל אלה במאמר שלפניכם.

שביעות רצון בעבודה
שביעות רצון בעבודה

מהם הגורמים לשביעות רצון בעבודה?


מידת שביעות הרצון בעבודה מושפעת מגורמים שונים, ולמרבה ההפתעה, ענייני שכר וכסף הם לא היחידים, וגם לא בין המובילים ברשימה. לצדם, ובולטים אפילו יותר במקרים רבים, אפשר למצוא גם את ההיבטים הבלתי מוחשיים של סביבת העבודה שלעיתים קרובות ממלאים תפקיד מרכזי יותר במידת שביעות רצונם של העובדים. טיב הקשר שעובדים חולקים עם מנהליהם ועמיתיהם משפיע רבות על שביעות הרצון בעבודה, ואווירת עבודה חיובית המאופיינת בקשרים בין-אישיים חזקים ובמנהלים תומכים, תורמת ניכרות לשביעות רצון העובדים. נוסף לאלה, ההיבטים הפיזיים של העבודה, כמו המיקום של העבודה ביחס לבית ומידת הנוחות המוצעת במשרד עצמו, בין אם אלה משרדים להשכרה בתל אביב שבהם מתנהלת העבודה היום-יומית ובין אם זה מקום אחר, משפיעים על כך לא מעט.

מנגד, חוסר שביעות רצון יכול לנבוע משלל של אתגרים כמו מיקומי עבודה לא נוחים, חוסר עניין בתפקיד ומערכות יחסים מתוחות עם עובדים אחרים ואפילו עם המנהלים. מעסיקים המעוניינים לשפר את מידת שביעות הרצון של העובדים שלהם במקום העבודה צריכים לדאוג לחזק ולטפח את הקשרים הבין-אישיים וגם לדאוג להשקיע בהכשרת מנהלים, שכן למנהלים יש תפקיד חשוב בעיצוב מערכות היחסים הללו. מעבר לדינמיקה הזאת, יצירת תרבות ארגונית חיובית, ניהול סביבת העבודה ושיפור התדמית הכוללת של החברה יכולים גם הם לתרום רבות לכך וליצור בקרב העובדים תחושה של אמון וקרבה.



איך אפשר לבדוק את מידת שביעות הרצון של העובדים?


אפשר לבדוק את מידת שביעות הרצון של העובדים בכמה דרכים: דרך אחת כוללת שימוש בסקרי עובדים, שבהם יכולים העובדים לחלוק באופן אנונימי את דעותיהם, חששותיהם ומשוביהם. סקרים אלה יכולים לכסות מגוון נושאים, כולל היחסים עם המנהלים, מידת העניין בעבודה, תנאי העבודה והתרבות הארגונית הכוללת. פגישות קבועות של אחד על אחד בין העובדים למנהליהם היא דרך נוספת לבחון את מידת שביעות רצונו של העובד ולאפשר תקשורת פתוחה ומכילה כדי לשמוע על הצרכים והחששות, אם יש כאלה. מפגש עם עובדים שבוחרים לעזוב והקשבה לסיבות העומדות מאחורי עזיבה זו יכולים לעזור בבדיקת מידת שביעות רצון או חוסר שביעות רצון וגם מעקב אחר היעדרויות של עובדים ומידת מעורבותם במקום העבודה יכולים להעיד על מידת שביעות הרצון שלהם במקום.

למה חשוב לשמור את העובדים מרוצים ממקום העבודה שלהם?


כאשר עובדים מרוצים ממקום העבודה שלהם, המוטיבציה, המעורבות והמחויבות שלהם לתפקיד וגם למקום עצמו גדלים מאוד. עובדים מרוצים נוטים יותר להפגין פרודוקטיביות בעבודה – ברמות גבוהות של יצירתיות, ביכולת עבודת צוות מוצלחת ובביצועים כלליים טובים בעבודה. אווירת עבודה חיובית תורמת להפחתת רמות הלחץ, ליצירת סביבה אידיאלית לפתרון בעיות ולמציאת רעיונות חדשים, שלא אחת נדרשים במקומות עבודה שונים. עובדים מרוצים נוטים יותר להישאר בארגון, מה שמפחית את שיעורי התחלופה ועלויות הגיוס הנלוות. ונוסף לאלה, שביעות רצון רבה בעבודה משפיעה לטובה על התחושה ועל הבריאות הנפשית והפיזית של העובדים.


איך לחזק את מידת שביעות הרצון של העובדים?


כדי לחזק את רמת שביעות הרצון של העובדים, יש להקפיד על יצירת תרבות ארגונית חיובית. תרבות ארגונית כזו יוצרת תחושת שייכות אל המקום ומטרה משותפת. עידוד תקשורת פתוחה הוא היבט מרכזי נוסף, וגם הכרה בהישגי העובדים והתייחסות לחששותיהם תורמים לכך לא מעט וגורמים לעובדים להרגיש ששומעים ומעריכים אותם. יתר על כן, גם סביבת העבודה עצמה משחקת תפקיד חשוב בכך. בין אם זה משרד לסטארטאפ או חללי עבודה משותפים עתידים קונקט ATIDIM CONNECT, יצירת מרחב פיזי נוח, כזה שגם מעורר השראה, תורמת מאוד לשביעות רצון העובדים. שיקולים ארגונומיים והזדמנויות לשיתוף פעולה בין העובדים יכולים לשפר את סביבת העבודה, ולהשפיע לטובה שביעות הרצון במקום העבודה.


תרבות ארגונית


תרבות ארגונית שנותנת עדיפות לשקיפות, להגינות ולתחושת מטרה יכולה לשפר את שביעות רצון העובדים. כאשר העובדים מיישרים קו עם המשימה של הארגון ומרגישים תחושת גאווה בעבודתם, הם מרוצים יותר ומרגישים שייכים אל המקום. למנהלים, במקרים כאלה, יש תפקיד חשוב בעיצוב התרבות הארגונית הזאת, ואת זה הם יכולים לעשות באמצעות עידוד שיתוף פעולה, הכרה בתרומתו של העובד ומתן הזדמנויות להתפתחות מקצועית במסגרת התרבותית.

כחלק מהתרבות הארגונית יש לדאוג ליצירת מרחב שבו העובדים יכולים להתגבש ולהכיר אחד את השני יותר, מה שיתרום לתחושת ה"ביחד" החשובה ליצירת סביבת עבודה נעימה, בעיקר בזמנים קשים. אפשר לעשות זאת באמצעות יציאה לימי כיף מחלקתיים, הזמנת ארוחת צוהריים לארוחה משותפת של כלל העובדים בחברה, יוזמה של שיחות שבועיות עם העובדים, הזמנה של הרצאה מעניינת או מקצועית לכלל הצוות ועוד. פארק עתידים תל-אביב מציע תשתית מלאה ליצירת תחושת ה"ביחד" והאחווה בצוות כמו אפשרות להתכנסויות באולמות אירועים, חללי עבודה משתופים, חדרי ישיבות וכו'.

 

לשמור על תקשורת טובה

שמירה על תקשורת פתוחה הכרחית לשביעות רצון רבה ממקום העבודה. תקשורת טובה מטפחת אמון, מעורבות ותחושת שייכות בקרב העובדים, ואפשר ליישם אותה באמצעות פגישות צוות קבועות, פגישות של אחד על אחד וערוצי תקשורת נגישים, המבטיחים שהעובדים מעודכנים היטב לגבי נושאים ארגוניים שונים, מטרות ויעדים. עידוד תקשורת דו כיוונית, שבה העובדים מרגישים בנוח לבטא את הרעיונות, החששות והתחושות שלהם, מאפשר להם להיות משתתפים פעילים בדיאלוג במקום העבודה ולחוש שגם להם יש במה לתרום ויש מי ששומע אותם. נוסף לכך, תקשורת ברורה באשר לציפיות ביצועים, להזדמנויות לפיתוח קריירה ולהכרה בהישגים תורמת לסביבת עבודה חיובית ותומכת, שבסופו של דבר משפרת את מידת שביעות הרצון במקום העבודה ו"על הדרך" את הפרודוקטיביות עצמה.

 

סביבת העבודה


יצירת סביבת עבודה חיובית ונעימה ממלאת תפקיד מרכזי בחיזוק מידת שביעות הרצון של העובדים. המרחב הפיזי שבו העובדים מבלים חלק ניכר מיומם משפיע מאוד על תחושתם ועל שביעות רצונם בעבודה. אלמנטים כמו ריהוט משרדי נוח וארגונומי, עמדות עבודה מעוצבות וגישה לאור טבעי יכולים לתרום לאווירה נעימה יותר. בשביל חברות סטארטאפ, למשל, השוקלות שימוש בחללי עבודה משותפים, הבחירה בחלל משרדי המותאם לצרכי החברה וערכיה יכולה לעודד תחושת זהות ושייכות. יתר על כן, יצירת מרחבים שבהם אפשר לנוח מעט, לקחת פסק זמן, יכולה גם היא לתרום מאוד, כאשר כל זה ועוד קורה בפארק עתידים תל אביב, היכן שאפשר למצוא סביבת עבודה נוחה ונעימה, הכולל מעטפת מלאה, כולל שירותים נלווים, בתי קפה ופינוקים שונים.

 

אוכל


אפשרויות מזון איכותיות ומגוונות בתוך מקום העבודה או בסביבה הקרובה יכולות לתרום מאוד להעלאת רמת שביעות הרצון של העובדים. בין אם באמצעות קפיטריות במקום, חטיפים בריאים או ארוחות מסודרות מדי פעם, אפשר לענות לא רק על מענה בסיסי אלא גם לעודד אווירה חיובית ומכילה, למשל בסביבת פארק עתידים תל אביב תוכלו למצוא מסעדות כמו ארומה, יאשקה, אילנ'ס, גו נודלס, דופיו ועוד המאפשרות חווית עבודה טובה יותר, גם אפשרות לנצל את כרטיס תן ביס ששל חברות מציעות לעובדיהן.  מתן מענה להעדפות והגבלות תזונתיות שונות, כולל מנות כשרות, צמחוניות או טבעוניות, ממחישה את מחויבותו של המעסיק לרווחתם של העובדים, מה שמשפר את מידת שביעות הרצון במקום העבודה. האפשרות לשבת יחד ולערוך ארוחות משותפות יכולה לעודד אינטראקציות חברתיות בין העובדים, לקדם לכידות צוות וסביבת עבודה מהנה יותר.

לסיכום


שביעות רצון בעבודה היא מושג רחב מאוד, המושפע מגורמים שונים ומגוונים. איכות היחסים עם המנהלים ועם החברים במקום העבודה, מיקום והתרבות הארגונית ממלאים כולם תפקיד מרכזי בקביעת מידת שביעות הרצון של העובדים. בניגוד להנחות המקובלות, שכר גבוה ותנאים טובים הם לא תמיד העיקר, אלא דינמיקה בין-אישית טובה, תקשורת מוצלחת וסביבת עבודה, המשפיעים גם הם על שביעות הרצון בעבודה.

מעוניינים במידע נוסף על פארק עתידים תל אביב? דברו עם מיה 8485*

×
דילוג לתוכן